• Strona główna
  • O Nas
  • Kontakt
  • Blog
  • Oferta
  • DANIA GŁÓWNE
  • ZUPY
  • ŚNIADANIA
  • DESERY
  • DODATKI
  • SAŁATKI
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Strategie Żywienia

Pyszne przepisy i zdrowe gotowanie.

  • Strona główna
  • O Nas
  • Kontakt
  • Blog
  • Oferta
  • DANIA GŁÓWNE
  • ZUPY
  • ŚNIADANIA
  • DESERY
  • DODATKI
  • SAŁATKI

Wieprzowina po azjatycku

21 listopada 2020 //  by Erwina

"kuchnia-chinska", "orentalna-kuchnia","Wieprzowina-po-azjatycku","strategie-zywienia", "dietetyka", "dietetyk-online" "wieprzowina"
Wieprzowina po azjatycku

 

Wieprzowina po azjatycku to danie dla fanów kuchni orientalnej. Pyszne warzywa al’dente z soczystym i aromatycznym mięsem, podawane z idealnie ugotowanym ryże. To danie zasmakuje wszystkim.

Wieprzowina po azjatycku, składanki dla dwóch osób:

  • schab wieprzowy, 200g
  • czerwona papryka, 1 szt.
  • kapusta pak choi, 2 szt.
  • marchewki,  2szt.
  • ryż, 120g
  • pieczarki porto bello, 5 szt.
  • fasola edamame, 80g
  • cukinia, 1szt.
  • cebula dymka,
  • czosnek, imbir
  • marynata do mięsa: sos rybny (20 ml), sos sojowy (20 ml), sos ostrygowy (15 ml), olej sezamowy (2 łyżki) , ocet ryżowy (1 łyżka), posiekana łyżka imbiru i posiekany ząbek czosnku
  • olej rzepakowy, 2 łyżki

 

Wieprzowina po azjatycku, sposób przygotowania:

  1. Schab wieprzowy oczyść z błon i tłuszczu, pokrój w paski i marynuj w wyżej wymienionych składnikach. Odstaw na 30 minut, dzięki temu mięso przejdzie marynatą. 
  2. Wszystkie warzywa pokrój w grube zapałki. Oddziel liście kapusty pak choi (liść po liściu), przekrój na połowę i wzdłuż. Pieczarki posiekaj w grube plasterki.
  3. Rozgrzej bardzo mocno patelnię, obsmaż  wieprzowinę  na 2 łyżkach oleju, gotowe mięso odstaw na talerzyk.
  4. Na rozgrzanej patelni i na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa, zaczynając od pieczarek, następnie marchewki czosnek, imbir, cukinia, papryka, fasola edamame, pak choi.
  5. Do zeszklonych warzyw dodaj obsmażone mięso wraz z sosem który pozostał po odpoczynku mięsa. Podlej trochę wodą ok 50 ml tak, aby odkleić z patelni cały smak i dobrze połączyć razem składniki.
  6. Możesz doprawić smak sosem sojowym i ostrygowym. 
  7. Twoja wieprzowina po azjatycku jest już gotowa, danie serwuj z ryżem lub makaronem ryżowym. 

        Smacznego! 

 

Kategoria: DANIA GŁÓWNE

  • Tosty z bazyliowym pesto i mozzarellą
  • Aksamitny krem z kalafiora i ziemniaków
  • Lody malinowe z jogurtem greckim
  • Sałatka z serem feta i pomidorami
  • Krem z pieczonych buraków z awokado
Previous Post: «Sernik pomarańczowy z borówkami i frużeliną borówkową Sernik pomarańczowy z borówkami i frużeliną borówkową
Next Post: Witamina D "witamina D" "źródło witaminy D" "suplementacja witaminą D"»

Primary Sidebar

Najnowsze wpisy

  • Tosty z bazyliowym pesto i mozzarellą
  • Aksamitny krem z kalafiora i ziemniaków
  • Domowe lody malinowe z jogurtem greckim
  • Sałatka z serem feta, pomidorami i papryką
  • krem z burakow

Site Footer

  • Kontakt
  • O Nas
  • Polityka cookies
  • Polityka prywatności

Copyright © 2023 · Mai Lifestyle Pro on Genesis Framework