
Puszysty, sycący omlet biszkoptowy to idealne śniadanie, możesz przygotować go na słodko lub wytrawnie. Tym razem proponujemy Wam opcję wytrawną. Do środka możesz włożyć ulubione warzywa, my proponujemy awokado, paprykę, pomidorki, sałatę oraz kilka listków kolendry.
Składniki dla dwóch osób:
- jaja, 4 jajka
- mąka orkiszowa, 2 łyżki
- olej rzepakowy, 2 łyżki
- dowolne warzywa, u nas: awokado, czerwona fasola, papryka, sałata
- przyprawy,
Sposób przygotowania:
- Jajka z mąką, solą i pieprzem ubij przy pomocy miksera.
- Masę przelej na mocno rozgrzaną patelnię.
- Smaż na małym ogniu, przykryj przykrywką.
- Gotowy omlet przełóż na talerz.
-
Do środka dodaj kolendrę i ulubione warzywa. Omlet zwiń na pół, podziel na dwie części.Smacznego!