• Strona główna
  • O Nas
  • Kontakt
  • Blog
  • Oferta
  • DANIA GŁÓWNE
  • ZUPY
  • ŚNIADANIA
  • DESERY
  • DODATKI
  • SAŁATKI
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Strategie Żywienia

Pyszne przepisy i zdrowe gotowanie.

  • Strona główna
  • O Nas
  • Kontakt
  • Blog
  • Oferta
  • DANIA GŁÓWNE
  • ZUPY
  • ŚNIADANIA
  • DESERY
  • DODATKI
  • SAŁATKI

Marchewkowa musli

21 listopada 2020 //  by Erwina

 

Marchewkowa musli, składniki:

  • płatki owsiane, 3 szklanki
  • marchew, 2 szt.
  • Miód, 2 duże łyżki
  • cynamon, łyżeczka
  • imbir, ½ łyżeczki
  • suszona żurawina, 120g
  • olej rzepakowy, 1 łyżka
  • mieszanka orzechów i nasion (słonecznik, pestki dyni, migdały): 100g

Marchewkowa musli, sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Przygotuj blaszkę do pieczenia, wyłóż pergaminem.
  2. W dużej misce wymieszaj płatki, orzechy i przyprawy.
  3. Marchew zetrzyj na dużych oczkach, wymieszaj z miodem. Dodaj do pozostałych składników.
  4. Musli rozłóż na pergamin i piecz. Co jakiś czas przemieszaj musli, aby całość idealnie się zrumieniła. Piecz przez 20 minut. Na 5 minut przed wyjęciem dodaj suszone owoce.
  5. Wystudź, przechowuj w słoiku.  

Kategoria: ŚNIADANIA

  • Tosty z bazyliowym pesto i mozzarellą
  • Aksamitny krem z kalafiora i ziemniaków
  • Lody malinowe z jogurtem greckim
  • Sałatka z serem feta i pomidorami
  • Krem z pieczonych buraków z awokado
Previous Post: « Makaron rurki z pesto z pieczonej papryki i ciecierzycy
Next Post: Pasta z dynią i ciecierzycą »

Primary Sidebar

Najnowsze wpisy

  • Tosty z bazyliowym pesto i mozzarellą
  • Aksamitny krem z kalafiora i ziemniaków
  • Domowe lody malinowe z jogurtem greckim
  • Sałatka z serem feta, pomidorami i papryką
  • krem z burakow

Site Footer

  • Kontakt
  • O Nas
  • Polityka cookies
  • Polityka prywatności

Copyright © 2023 · Mai Lifestyle Pro on Genesis Framework