Makaron po azjatycku z tofu, składniki dla 2 osób:
- marchew, 100g
- jarmuż, 30g
- por, 80 g
- pieczarki, 120g
- czosnek, 2 ząbki
- imbir, 1-2 cm
- tofu, 250g
- skrobia kukurydziana, 20-40g
- makaron pełnoziarnisty azjatycki (może być inny), 150g
- olej rzepakowy, 1 łyżka/ 10g
- sos: olej sezamowy( 1 łyżeczka), sos ostrygowy (w zależności od preferencji), limonka (1 szt.)
Sposób przygotowania:
- Wszystkie warzywa pokrój w słupki.
- Tofu pokrój w kostkę, odsącz na ręczeniu papierowym. Obtocz w skrobi kukurydzianej, usmaż na złoto.
- Warzywa podsmaż na oleju, dopraw sojowym sosem ostrygowym, jarmuż, olej sezamowy, limonka.
- Makaron instant wrzuć do wrzątku, zostaw na 20 minut. Następnie odcedź i dodaj do warzyw, dodaj tofu. Wszystko Wymieszaj i połóż na talerz.