
Domowe czekoladki Reese’s przygotowane z gorzkiej czekolady i masła orzechowego. Ich przygotowanie jest banalnie proste, składają się z zaledwie dwóch składników. To zdrowsza alternatywa popularnych reese’s.
Domowe czekoladki Reese’s składniki:
- Gorzka czekolada 70%, 2 szt.
- Masło orzechowe
Sposób przygotowania:
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Przygotowuj małe papilotki na muffiny.
- Na dno każdej papilotki wylej około 1-1,5 łyżki czekolady. Pędzlem wysmaruj boki papilotek włożyć do lodówki, aż czekolada stwardnieje.
- Łyżeczką nałóż masło orzechowe, około pół łyżeczki na każdą czekoladkę.
- Czekoladki zalej roztopioną czekoladą, około 1 łyżka na czekoladkę. Włóż do lodówki, do zastygnięcia. Trzymałam swoje czekoladki w lodówce do 5 dni, myślę, że można dłużej.